Здравейте,моля за мнение.Сключена сделка за доставка и монтаж на оборудване.В договора има клауза,че ако се монтират 10 единици,една ще бъде безплатна.Въпросът ми е,начислява ли се ддс на тази безплатна единица или са предоставя с ф-ра с нулева стойност.Оборудването,което  ще се монтира е от ВОП.Благодаря.
Здравейте,нали превеждаме ав.данък по чл.55 - от наеми по единната сметка,която е от 01.10.2023 г.,независимо към коя община е .За София питам.
За разпределения дивиден - протокол от ОС и декларация по чл 55 на тримесечие се подава със сумата на данъка.
Протокол ,на база ф-ра.Изчакайте си документите от доставчика.Интрастат-ако декларирате,а те не са ,ще има разминаване,НАП ще ви потърсят след тримесечието.
Здравейте,наш служител напуска и има тр.стаж при нас на 4 и 8 часа.В трудовата книжка общо ли се попълва тр.стаж или го разделям,според това,как е работил на 4 и 8 часа.От 01.06.2018 до 01.04.2019 на 4 часа -10 мес. и от 01.04.2019 до 15.06.2023 на 8ч-4г2м14 дни.
Здравейте,предстои да освободим работник,който е на втори трудов договор при нас.Попълвам ли в тр.книжка или издавам УП.Ако попълвам тр.книжка,след осн.работодател ли попълвам и аз.За пръв път ми е и не съм наясно.
Здравейте,сега при пенсиониране с образец УП 1 ли се подават всички документи.
И аз имах тези подозрения,че е нещо свързано със срока.
Здравейте,подадох за 2023 г декларацията за авансовите вноски/месечни/,които трябва да внася фирмата,но все още не се отразява това.Стоят ми сумите като надвнесени.Нещо пропускам ли или системата не го е отразила?От 02.03.2023 е така.
Аз имам такива случаи и преобразувам в края на годината,защото не попада в данъчно признатите разходи.
Ако не сте в страната,къде ще ви връчат искането за проверка.
Тук има калкулатор за този вид разходи.Пжолзвайте го.
Осчетоводявате като ВОП.А за трансопрт имате ли ф-ра.
Здравейте,очертава се да продадем лек автомобил,собственост на фирмата в Германия.За него не сме ползвали данъчен кредит.Ако продажбата е на фирма и тя има ВАТ номер не се начислява ДДС,като ВОД се третира нали.А ако е на физическо лице,да се позова ли пак на чл.50,ал.2,за да не начислявам ДДС.Благодаря на отзовалите се.
Ще се пробвам,а и глобата едва ли е 4600
И така,след подаване на декларацията на 07.10 за 2021 г,прихванаха всичко и независимо,че съм внасяла всеки месец на точната дата вноски за ав д-к ,начислиха 4600 лв лихви.Еми ,който спи такае,мисля,че няма да стане с ходене и разправии,защото те са си погасявали по дата на възникване други задължения,а надвнесената сума остава да стои към определена дата,по-късна от тази на внасянето.Има ли смисъл да се пробвам за лихвите.
пуснах по 87а,но понеже е след срока мисля,че няма да ми я приемат.Та за това мисля да пусна по 88 като корегираща на подадената със закъснение.Абе правя някакви свободни съчинения.